Šoulet

Suroviny:
stejný poměr hrachu, krup a rýže
sušené houby
cibule
česnek dle chuti
majoránka, sůl, pepř, kmín
olej nebo sádlo

Postup:
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, rýží a houbami, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a na oleji nebo sádle zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme a dáme ji do zapékací mísy nebo pekáčku. V předem vyhřáté troubě zapečeme.

4 thoughts on “Šoulet”

  1. Tak všechno mám doma, hrách, kroupy, rýži i houby – budu muset to brzy udělat….a docela se na to těším …

  2. Když vařím rýži třeba k omáčce, uvařím jí víc a smíchám si ji se sterilovaným hráškem a osmaženou cibulkou. Říká se, že hrách a kroupy, to je hloupý…..ale dát si to jednou za čas, nevidím v tom nic hloupého, teda – ne to mít každý den, jak je to v té říkánce :-).

  3. Šoulet jsem jedla v práci v závodní jídelně a nějak mě to nechutnalo. To bude asi tím, že to bylo samé kroupy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *