Grilovaný lilek s překvapením

Suroviny:

1 větší lilek
3 sýry lučinu nebo žervé
trochu olivového oleje
3 lžíce mléka
2 stroužky česneku
pažitka a sůl

Postup:

Lilek omyjeme a podélně nakrájíme plátky silné asi tak 0,5 cm. osolíme, můžeme dát pepř nebo grilovací koření – záleží na vaší fantazii. Grilujeme pak z obou stran. Hotový potřeme olejem a prolisovaným česnekem, necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Lučinu smícháme s mlékem, zbytkem oleje, ochutíme a můžeme dát pažitku – není to nutností. Potíráme plátky lilku a stáčíme. Nebo můžeme vytvořit kornouty a krém do nich nastříkat.

Podáváme s pečivem.

3 thoughts on “Grilovaný lilek s překvapením”

  1. Lilek jsem nikdy nejedla a ani mě to neláká.
    Možná, kdyby mi ho někdo dal ochutnat, ale jinak ne.

  2. Hmmmm, to by mohlo být dost dobré, my lilek taky grilujeme, ale jíme ho jen tak s česnekem, protože k tomu máme maso a ještě třeba papriky a cuketu. :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *