Suroviny:
1 větší lilek
3 sýry lučinu nebo žervé
trochu olivového oleje
3 lžíce mléka
2 stroužky česneku
pažitka a sůl
Postup:
Lilek omyjeme a podélně nakrájíme plátky silné asi tak 0,5 cm. osolíme, můžeme dát pepř nebo grilovací koření – záleží na vaší fantazii. Grilujeme pak z obou stran. Hotový potřeme olejem a prolisovaným česnekem, necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Lučinu smícháme s mlékem, zbytkem oleje, ochutíme a můžeme dát pažitku – není to nutností. Potíráme plátky lilku a stáčíme. Nebo můžeme vytvořit kornouty a krém do nich nastříkat.
Podáváme s pečivem.
Lilek jsem nikdy nejedla a ani mě to neláká.
Možná, kdyby mi ho někdo dal ochutnat, ale jinak ne.
Hmmmm, to by mohlo být dost dobré, my lilek taky grilujeme, ale jíme ho jen tak s česnekem, protože k tomu máme maso a ještě třeba papriky a cuketu. :-).
to je, vyzkoušejte 🙂