Rýžový nákyp ze sójového mléka

Recept pro krevní skupinu A

Suroviny:

200 g rýže
1l sójového mléka
80 g cukru
sůl, tuk, máslo, strouhanka
3 vejce
jablka

Postup:

Uvaříme rýžovou kaši, do které vmícháme cukr a máslo a částečném vychladnutí žloutky a pak tuhý sníh ze 3 bílků. Připravenou kaši  vložíme z části do vymazané a vysypané strouhankou formy nebo pekáčku, poklademe nakrájenými jablky, které jsme nejprve oloupali a naklademe zbytek kaše. Pokapeme máslem a dáme péct do vyhřáté trouby asi tak na půl až 3/4 hodiny. Pocukrujeme, můžeme dát skořici a podáváme.

 

1 thought on “Rýžový nákyp ze sójového mléka”

  1. Rýžový nákyp se u nás objeví tak 2x do roka, s meruňkami. Muž moc sladká jídla nemusí, i když si už párkrát sám řekl o krupicovou kaši, asi se vrací do dětských let – no, Terezka ani Nikolka ji moc nechce :-). Asi to teprve “přijde” :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *