recept vhodný pro skupinu AB
Suroviny:
králík
sůl
česnek
máslo
cibule
zeleninový vývar
Postup:
Králíka omyjeme a odblaníme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím maso, které pak necháme chvíli uležet v chladnu. Do pekáčku dáme máslo a nakrájenou cibulku, pak dáme králíka a po všech stranách ho opečeme. Poté ho vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Samozřejmě jej budeme podlévat vývarem a otáčet. Šťávu pak můžeme zahustit trochou másla a mouky.
Přeji dobrou chuť.
Tento recept sice není pro naši krevní skupinu, ale je to zase naše “srdeční” záležitost :-). Měli jsme minulý týden zrovna tak pečeného králíka a takhle nám prostě chutná nejlíp, i když králík na smetaně taky pomalu nezbude na druhý den, muž si chodí přidávat omáčku, dokud je :-).