Mýty a skutečnosti v oblasti potravin, hubnutí a kuchyně I.

Kolikrát jsme si v životě mysleli, že děláme správnou věc a přitom vše bylo ve finále úplně jinak? Určitě tím prošel každý a možná i mnohokrát. Pak jsme jen koukali čemu jsme tak dlouho věřili nebo co nás společnost vůbec učila.
Podíváme se v našem miniseriálu na některé z nejvíc hlásaných omylů. Možná jste se s nimi již setkali, ale pro někoho to může být novinka.

Slýchávali jste?

Čerstvá zelenina je jediná, která je nejzdravější a má v sobě víc vitamínů, než mražená. Mraženou lze používat jen v krajním případě. Je přece průmyslově zpracovaná a tudíž ztrácí na hodnotě.

Skutečnost.

Upřímně je přirozené si myslet, že čerstvé je to nejlepší a je to i částečně pravda, pokud se to týká našich českých potravin. Nic nenahradí chuť čerstvě vytržené karotky. Ovšem pokud máte jistotu, že je zdroj potravin skutečně českého původu a čerstvě dodaný na trh, tak to konkurenci mít ani nemůže. Ale suroviny, které se k nám dováží z jiných států, podstatně ztrácí na své hodnotě. Světlo, teplo a kyslík unikají z potravin ven a tím přichází o cenné vitamíny a antioxidanty. Je dobré si uvědomit, že čerstvě utržená zelenina nebo ovoce k nám putují třeba i několik dnů nebo týdnů. V tomto případě rozhodně sáhnout po mražené je výhra.

 

 

3 thoughts on “Mýty a skutečnosti v oblasti potravin, hubnutí a kuchyně I.”

  1. Mraženou zeleninu kupuji a je dobrá. Domácí mám také nějakou namraženou, ale ne moc, protože to stačíme v létě sníst.

  2. To je pravda. Pokud mám svoji zeleninu, většinou si dávám směs do mrazáku. Vím, že je to naše a polévky jsou chutné. Také ji mraženou kupuji, zase tolik jí nemám. Stále doplňuji, protože hlavně holky mají zeleninové polévky rády, tak musí být stále po ruce. Květák, mrkev, celer, petrželka – většinou moje směsi a mrazím i houby, těch je letos požehnaně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *