Tato omáčka se dá použít bez masa i s masem. Tento recept nejvíce bude vyhovovat krevní skupině 0.
Suroviny:
2 zelené papriky
500 g rajčat
40 g cibule
4 lžíce olivového oleje
1 mrkev
celer, petrželka, bazalka, cukr, sůl
česnek
Postup:
Na trošce rozpáleného oleje osmahneme drobně nakrájenou cibuli, rajčata, mrkev, celer a podlijeme několika lžícemi vody, přidáme koření a dusíme do měkka. Pak prolisujeme a osladíme, osolíme a budeme dusit do zhoustnutí.
Papriku nakrájíme na nudličky a prolisujeme česnek. Na zbylém oleji vše osmahneme, dokud není paprika měkká, pak vmícháme rajčatovou omáčku a velmi pomalu přivedeme k varu. Pak vmícháme petrželku a bazalku – samozřejmě že čerstvé jsou nejlepší, ale je možné i sušené. Již nevaříme, ihned podáváme.
jjo :-), taková boloňská omáčka po česku, dělám často….