Pampeliškový med

Suroviny:
300 květů pampelišky
1 litr vody
1 kg cukru
1 citrón

Postup:
Květy vložíme do hrnce s vodou a citrónem, povaříme asi 5 minut. Druhý den přecedíme přes pláténko, přidáme cukr a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se tekutina nezačne táhnout. Poté naplníme skleničky a uzavřeme. Pak je otočíme dnem vzhůru, aby chytla víčka.

2 thoughts on “Pampeliškový med”

  1. Já letos pampeliškový med nedělala, ale dostala jsem sklenici od kamarádky, je to taková “bába kořenářka”, sbírá všelijaké bylinky a dělá z nich tresti. Umí to dokonale a hlavně ji to baví. Už jsem od ní pár věcí vyzkoušela a bylo to výborné. Ona se tím zabaví a ještě udělá radost druhým.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *