Suroviny:
300 květů pampelišky
1 litr vody
1 kg cukru
1 citrón
Postup:
Květy vložíme do hrnce s vodou a citrónem, povaříme asi 5 minut. Druhý den přecedíme přes pláténko, přidáme cukr a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se tekutina nezačne táhnout. Poté naplníme skleničky a uzavřeme. Pak je otočíme dnem vzhůru, aby chytla víčka.
Já letos pampeliškový med nedělala, ale dostala jsem sklenici od kamarádky, je to taková “bába kořenářka”, sbírá všelijaké bylinky a dělá z nich tresti. Umí to dokonale a hlavně ji to baví. Už jsem od ní pár věcí vyzkoušela a bylo to výborné. Ona se tím zabaví a ještě udělá radost druhým.
Med z pampelišek jsem už dělala. Je moc dobrý.