Suroviny:
700g omytých a očištěných jahod
1 želírovací cukr
2 lžičky kyseliny citronové
Postup:
Jahody rozmixujeme a smícháme s želírovacím cukrem . Přivedeme k varu a stále mícháme asi tak 3 minuty. Vyzkoušíme, zdali je dostatečně tuhý a přimícháme kyselinu citronovou. Důkladně promícháme. Pokud se utvořila pěna, samozřejmě ji sebereme.
Dostatečně tuhou marmeládu plníme do sklenic, které otočíme dnem dolů. Máme hotovo.
Jahodové a jiné ovocné marmelády jedině domácí a s čerstvým pečivem a kakaem. Super!!!
Jahodovou marmeládu jsem dělala s gelfixem. Je to taky rychlé a dobré. Krásně ztuhla a je to mňamka.
Toto je opravdu rychlovka, to jsem dělala s broskvemi, když byly hodně zralé a nebyl o ně už takový zájem. Za to pak o marmeládu zájem byl velký :-). Jahod bylo málo, hodně jsem kupovala, ale vždy se stačily sníst.