Kousky oloupané rebarbory povaříme s cukrem ve vodě a necháme vychladit. Pokud máme rádi skořici, můžeme ochutit mletou skořicí.
Když je rebarbora měkká, máme kompot hotový. Konzumovat ho můžeme teplý i studený. Ovšem spotřebovat je ho nutné co nejdříve.
TIP: Pokud slijeme vodu, na obsah dáme šlehačku, posypeme ořechy, čokoládou nebo skořicí, máme výborný pohár.
Třeba taková rebarborová bublanina to panečku pochoutka. Nikdy bych nevěřil, že z takové trávy se dá udělat něco tak dobrého.
Už jsem včera kompot dělala, rebarboru měli v Kaufu. Napřed na to muž koukal divně a pak na mě málem nezbylo. Měli jsme ji se šlehačkou a bylo to výborné!
rebarboru mám ráda, ale nejím jí, vzhledem k mé nemoci, jinak pro rodinu kompot vařím s cukrem, když ho nespotřebujeme tak zavařím.:)
Výborný je s rebarborou i štrúdl:
4 stonky rebarbory, 100 g cukru, 75 g kokosu, 1 lžička škrobu, citronová kůra
Rebarboru nakrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady. Mladší a menší stonky loupat nemusíme. Zůstane hezká růžová barva. Vyválené těsto posypeme kokosem místo strouhankou, srolujeme a upečeme :-).